сряда, юни 28, 2006

Букаро: Оная работа на Леонардо

ето как аз възприех тоя неизмеримо тъп филм.

един идиот калугер с качулка, който не прилича на Ламбе Алабаковски, доста рус като избелен, пита един старец за некаква тайна насред Лувъра. старият първо му вика шо те ебам, а после се кае. когато му казва тайната, добива куршум, хваща се за стомаха, и не ми беше ясно дали веднага пукна или това е реакция от лошо храносмилане...

после го показват оня, речи го...Том Ханкс, в ролята на Роберт некойси, с фамилии слабо се справям. викат го него в музея и има графит покрай мъртвото тяло на стареца. дохожда едно църно пиче, не изглежда лошо. праща му съобщение да се видят в клозета. кое е най-нормално да направите когато яка пичка ви повика в клозета, е доколкото знам, от вратата да я залапате?

наместо това тя му дърдори за некакви тайни и му казва, че го следят с джи пи ес. джи пи ес? па ако, нека гледат и нека лъскат бастуните другите, аз бих и репликирал на това пичето, църното. Софи. и така скачат от джама, бягат ли, бягат, Жан Рено (или Фарш) ги гони.

и ми стана много смешно тука, когато P.S. от поръката на стареца курвенцето криптографско го разгада като инициали на нейното име и презиме. ех, после речи ай, не са ли пичките егоцентрични? и така, случват се няколко сцени в които тоя калугера белосания се бичува със синджири, по тоя начин наказвайки себе си (?).

добре, директно се прехвърлям на сцената, когато ходят при професора. професорът е английски циник, разказва, че във света главната богиня не е Исус, ами курвата (според библията) Мария Магдалена. ето в какъв курвински свят живеем. ето защо най-яките жени са курви. всичко ми стана ясно, о благодаря ти Дан Браун, просветителю наш славен.

бидейки била уруспийче а горкият Исус го изпапал после на кръста, не знам от къде са толкова сигурни че той и го е направил детето? днк анализ нещо? слабо. гледал съм го филма за Исус, пет-шест пъти, ама никъде не видях сексуална сцена.

точно в една сцена Мария Магделена зема да му целува нозете, но дали продължава по-нагоре, не знаем, християнска цензура да го ебем... после всичко ме подсети за Ленън и Битлъсите. По същия начин, Ленън я среща Йоко Оно, тя го вкарва в правия път и му забранява алкохоли, турнета, плочи... също като Мария Магделена на Исус... можете да се замислите защо Исус вече не правел от водата вино, нямало запои, не държел речи, отказал се от турнетата Назарат-Ерусалим и обратно. Петър ме подсеща за Пол Макартни. зинал за пари. гаранция му е кеф сега той да бъде на райските порти и да къса билетчетата.

после филмът съвсем се изгуби. непрекъснато нещо бягаха Роберт и Софи, непрекъснато Жан Рено го папаше и не можеше да ги стигне. не знам как не изгуби нерви Жан Рено да играе полицай, който през цялото време закъснява и му бягат. еба ви тоя Жан Рено на който толкова се палите. и така. се разказват се приказки, шофьорът убива калугера, калугерът го убиват полицаите, и полицаите все пак да убият някого. и то след оная банална сцена, от която чак ми се доаква.

“drop the gun! drop it! immediately!“


и оня как се ядосва? а тия бам,бам...стоп кадър. аман!
най-смешно от всичко ми беше, когато Софи узнава, че е потомък на Мария Магдалена.

“можеш да унищожиш религията или да я възобновиш.“

и вика келемето Роберт, с други думи и вика че бизнес с религията не може да правят само Ватиканът, Цариград, Македонската православна църква и подобно. тя нещо се хили като малоумна, а през цялото време очаквах някоя интимна сцена, барем под чаршафите да се бяха потъркаляли, два часа почти трае филмът, млад си, вдига ти се, ама на какво да го лъскаш - на някакви досадни приказки за темплиери, свети граал, картини от Леонардо Да Винчи??

целува я по челото. и и расказва че когато паднал като малък в бунара и като започнал да се дави, повярвал в господ. направиха образа на Робърт вярващ, мания значи. ебати книгата, и филма и всичко. аз и без тях си знаех че религията в основно е за хора, кои падат в кладенци, а няма кой да ги издърпа горе, но това хора си беше филмово лайно. плюс че платих 50 денара, еййй.

а за 250 денара, Мими каменарката край Македонската телевизия върти със зъбките като със зарове. Съвсем като Мария Магдалена... в лицето!!!

2 коментара:

Анонимен каза...

Да уж. По поводу коментариев - навеяла на меня где-то услышанная фраза:
Именно мы придумали занюхивать водку головой товарища.

Анонимен каза...

Восхищен