вторник, март 21, 2006

Букаро и Росица

Росица – груб си, несимпатичен, суров и елементарен.
Букаро – ако продолжеш да наброюваш ке ми напишиш и песна. дай да се видиме ако не?
Росица – ке се залюбиш. сите се залюбуваат и после не можам да ги откачам.
Букаро – да а? Ако сите се испозалюбени во тебе а яс сум груб, елементарен, суров и несимпатичен шо кур ме дружиш мене? Мазохистка си?
Росица – така...нема значение. От досада...
Букаро – е да. нема интересност во залюбените люде. немаат ни смисла за хумор...
Росица – от кай знаеш? зар си бил некогаш?
Букаро – па, не. ама сум наблюдувал бели залюбени мишки.
Росица – от филмови?
Букаро – да, и от филмови. признавам не сум бил залюбен. сум пропущил нещо големо?
Росица – тогаш ми е прилично жал за тебе... да не бидам груба и да речам и дека те сожалувам.
Букаро – окей ама не схващам. от една стр. се жалиш от тълпата залюбеници околу тебе, а от друга страна найдуваш на некой кой не и него го сожалуваш?
Росица – не бе. грешно си ме разбрал.
Букаро – дообясни ми. покрай шо незалюбен и глупав сум.
Росица – не те жалам шо не си залюбен во мене, туку шо не си бил влюбен никогаш.
Букаро – треба да сум залюбен во друга глупачка во коя също така са залюбени 100 будали за да испаднам во твои очи добар? а? кажи, кажи ако треба ке се залюбиме. башка.
Росица – знаеш, сериозно.. ако не си бил влюбен, тогаш не си способен за било какво посилно чувство..ниту за тага, ниту за радост.
Букаро – и?
Росица – а тоа значи дека животот ти е блед-светлосив
Букаро – па, добро..шо знам...имаше една коя я гнявех во пубертетот пишейки и писма едно друго. траеше тоа горедолу две години. но сега мислам дека пойке ми служеше така... за инспирация.
Росица – како да не.
Букаро – мислам дека претерано драматизираш, романтизираш...исто ко во романите бре.
Росица – ааа, значи си от оние кои не знаат да си обяснат чувства! има и такви!!!
Букаро – изгледа от тие...
Росица – па яс сум била ин лав (in love) милион пати!
Букаро – ей, добра ти е идеята за залюбеност. публиката сака любовни приказни. иако со тебе сум искрен сега... мислам дека тоа е сранье, няма значение.
Росица – аман бе букарче.
Букаро – зощо бе аман? читав негде дека людето имаат обичай да се залюбат само кога им търгнува лошо во кариерата...или така некако.
Росица – а ти имаш девойки или не се замараш со тоа?
Букаро – имам дечковци. педер сум между останатото. ама тоа мислам да го признам ако слабо ми оди со тиражот откако ке публикувам.
Росица – ако де. сеедно.
Букаро – ама види. за мене може има чаре допърва. 21 имам. ама за тебе? ти ко шо знам си омажена така? лошо. имаш и деца така? край на сите залюбувания. глей си го маженцето. биди верна сопруга и майка. пий со комшивкте кафе.
Росица – си го гледам и сум му верна сопруга и майка! не пиям со соседките оти ми са гъски!
Букаро – да, но любовта е со краток век на траенье. барем по филмови шо сум гледал. имено любовните филмови траат пократко от трилерите на пример.
Росица – нема връска.
Букаро – кога влюбеноста ке стане навика, секойдневие тоа го викаме любов. кога ке стане досада па и измъчуванье тогаш го викаме верна любов.
Росица – имаш ли ти секс некогаш човече?
Букаро – па, неам. тоа лошо би се одразило на моето чувство за критика. мислиш дека може да ебаваш и да критикуваш яко, истовремено?
Росица – зощо не ебеш?
Букаро – не сум размислувал да ти кажам право. не ми е па ни важно толку. си го дъркам и ми се чини е доволно.
Росица – а кога си го дъркаш на себе мислиш?
Букаро – аха. да ми беше подолго куренцето, имаше сам да си го напикам во газот.
Росица – знаев яс
Букаро – ей, ама наистина. секс. не е нищо особено. людето претеруваат околу него.
Росица – мислам дека еден таков муабет имаме правено некаде на начало от нашата комуникация. и яс ти го кажав истото ова шо сега ти ми го велиш. иако, не е баш така.
Букаро – да, се сещам како не. слабо те рендал мажот ти всушност и ти си била сексуално фрустрирана. после го откри комшията от трети и сфати дека не е баш така.
Росица – кога си залюбен (свежо) а и той/таа во тебе. е тоа е зен
Букаро – не верувам. глеам некои залюбени другари. прави шутраци. ептен се за греота. ги заебавам понекогаш.“ей, бато мислиш дека на тебе мисли? маа сигурно се ебе ко кобила со некой и пет пари не дава за тоа ти шо я сакаш“. хихихихи.
Росица – не ми се верува какво животно си.
Букаро – ма, не, яс сум само незалюбен. незалюбеник!
Росица – мърш. не сакам да се читам веке со тебе.
Букаро – добро...

по пет минути.

Букаро – Ей, Росица... има една цицлеста отсреща..да се залюбам во неа ако не? после ке ми муабетиш така?

1 коментар:

Rosica каза...

Shto ubavo zvuchat moive zborovi na b`lgraski;)

...................bac***, Rosica