сряда, април 05, 2006

Букаро: Лайнарски философии*

(Текстът е публикуван за пръв път в Опасна Багра, културен македонски сайт)

Букаро: Блог

Отправям молба до администраторите на Багра, в която искам, в категориите при изпращане на история, да я добавят и опцията Лайна.

Защото лайна и само лайна са предмет на моя интерес.
Нищо друго!

O Боже! Реалният свят около мен е пълен с лайна.

Най-първо да решиме една голяма дилема.
Защо ГОМНА не, ЛАЙНА да? Разликата помежду думите ЛАЙНА и ГОМНА е в това що ГОМНАТА претставляват такъв вид на ЛАЙНА, който служи изключително за изхрана.

Не е случайно, що синонимът ГОМНА, между народа най-често се употребява във
фразата - Ай не яди гомна!

Из историята отвсякогаш ситуацията била тотално изпосрана. Не е съществувал свят или време, в които имало по-малко лайна отколкото днес. А и това людето през вековете го знаели.

Тогава “навремето“ било толкова много изпосрано, щото лайната били в течно агр. състояние, па всички не само що ги ядели, току и ги пиели, сърбали, а ония със спортен дух, в тях дори и плували. Лайната нормално, смърдели и ширели непоносима смрад, но сетивото за мирис, кай людето затъпяло, и с течение на времето, смрадта станала такъв вид въздух, на който всички свикнали.

И така в това състояние на лайнен хаос, в който повечето от хората били заробени в царството на лайнариите, отвреме-навреме се появавали някои остроумни лайнари, които говорили амбициозно, визионерски, обещаващо и преди всичко способно.

Тия изтъкнати лайнари, обещавали на угнетените с лайна народи, че те имат идея, как да изградят нещо, що сега лайнарските аналитици милуват да го наричат т.н. нов световен ред (НСР). Той т.н. НСР, всъщност е само една проста идея съставена от пластмаса и няколку пластмасови части, които по пътя на механична работа помагат на водата, да стигне до мръсното място, от където пък лайната ги изпраща през канализационите тръби.

Но, хората заробени в лайната, не можели да ги усетят истинските намерения на лайнарските водачи. За да имате понятие, за какви лайнари се става дума, ще спомена само няколко от тях, и веднага ще ви стане ясно. Мисля за Хитлеровците, за Сталиновците, на Наполеоновците, и другите... ( тая троица се най-видни, които ги включват и всичките ония, които не ги споменахме, а не били нищо по-добри от тези, без разлика на тяхната само привидна иделогическа лайнарска принадлежност).

Питате се, е що сега пък тия!? Какво са постигнали тия лайнари!?

Нищо, само убили милиони хора, а тия що преживяли останали в същата а може би и в по-лоша лайняна ситуация както по-рано. На всеки, 50-тина, 100-тина години се появяват такива лайнари. Ако ги няма, хората поробени в лайнариите, имаат нужда да ги измислят. Искат да живеят с мисълта, че някой лайнар, окончателно ще ги съжали и тях, и ще им каже как да се измъкнат да се спасят, използвайки казанчето. Тая е онази проста идея, която горе я описах на какъв принцип функционира и работи.

Лайното също така е най-добър показател, че законите написани на хартия са невалидни.

Най-много ония закони и постулати в които пише, че лайнарите в една страна са всички равни пред закона, и че всичките лайнари, пардон граждани, имат еднакви права и възможности. С други думи, демокрацията не е нищо друго, освен измислица на умни лайнари.

Вашето лайно говори и за фактическото състояние, в което се намирате. То е най-добър барометър, за вашата истинска ценност. По качеството на лайното, което ще го изсерете, вие ще можете да узнаете вашето място в обществото.

Лайното на сиромашните, бедните и останалата сган, е винаги прилично голямо, твърдо, и смърди на радиус от неколко километра. Това е така, защото храната която я консумират е най-често нездравословна и вредна. Логиката казва, че лошата прехрана резултат на финансова немощ да се купи по-здравословна храна.

По-иначе казано, мнозинството лайнари, ядат лайна и серат лайна.

Последиците от лошия начин на сране, може да доведат до много опасни болести, между които и онази в която се появяват хемороидите. Хемороидите ви подсещат, че вашето социално положение и по-нататък е с низходяща тенденция.

Съществуват и такива, които не могат едно обикновено лайно да изсерат. Проблемът о изхранването е ключов, но не и единствен. Тия лайнари, преди всичко несретни и дезориентирани, не серат лайна, ами имат разстройство, най-често като резултат на много лайнарски субстанции, които неконтролирано ги внасят в техния организъм. За повечето от лайнарите, ходеньето по нужда представлява обврързваща, но и неприятна работа.

За този тип на лайнари не е така. Тези, които имат разстройство, по-голямата част от живота я прекарват в кенефите.

Аз поне съм лайнар, около себе си всекидневно съм свидетел на съществуването на все повече такива, да ги наречем поливачи. Аз не мога да им помогна. Никой не може, а и не иска. От полза им е да има що повече привлечени поливачи, и по тоя начин по-лесно ще им бъде на водещите лайнари, да контролират Лайнария.

Всичко, което ни остава, е да се надяваме всички заедно, че и тия, поливачите, ще имат тази привилегия, да изсерат едно твърдо, мазно, смърдливо лайно, за да да се почувствуваат веднъж най-накрая, че и те са лайнари т.е. хора.

А и да не ги забравихме ония, най-важните лайнари!? Ония, на които им е дадена, политичко-обществената мощ, да ни държат затворени и покорни в лайната. Ония, които най-първо от всички, схванаха че всичко е ЛАЙНА, и почнаха да търсят
начин как да изчистят себе си от тях. Докато те търсеха и го намериха начина, т.е. казанчето, по-големият дял от лайнарите остана да живее в заблуда, че лайното не е нищо друго освен съставна част от живота, и че не съществува нито един начин, да се изплува от лайната на някаква чиста повърхност. Лайното на този тип лайнари, е малко, шири смрад на мининално пространство, и е достатъчно само малко вода, за да се изчисти.

Рядкост е тия лайнари да се посерат и да оставят следи зад себе си.

Дори и това да го сторят, останалите лайнари, няма никога да рекат, че това е продукт на голям дебел лаком гъз, а може да го провъзгласят и за ИЗКУСТВО.

Елитните лайнари (обичам думата елит, всякога го асоциирам с качествено лайно) пък, винаги колкото можели, се трудели да държат народа в покорност в океана от лайна, им ги промиват мозъците с лайнарски философеми от типа - Колкото повече лайна в тоя свят, толкова повече четвъртинки бюрек в другия и подобни..

Лайнарите, во нашата земя Лайнария, които умело знаят как да прикрият следите на своите лайна, ние инфантилните лайнари им даваме епитетите УСПЕШНИ и СПОСОБНИ, или пък ИНТЕЛИГЕНТНИ.

Ние, това вероятно си го заслужаваме!

С години чакаме да дойдат справедливи лайнари на власт, които всичките тия лайнарища, биха ги изпозатворили в кенефа Идризово (затвор, близо до Скопие).

Властващите и ония другите някогашните, драги мои лайнари, са се договорили, за един мандат едните, а след това и другите, да употребяват казанчето, да пущат вода, и да останат и по-натам “чисти“.

Съвършен лайнарски договор, в който и да се промени нещо, най-големия дял от лайнарите ще си останат заглавени.

Напразно чакаме, драги мои лайнари. Напразно. И това е съставна част от ЛАЙНЯНАТА пропаганда, която има за цел, да ви лаже, да бъдете мирни и спокойни, да сдържате дъха си в гърдите, и да плавате в лайнариите.

Не лъжете себе си. Властващите лайнари, никога няма да ви кажат как да ползвате казанчето. В края на краищата и те са лайнари, намацани с лайна от глава до пети.

Лайнарите, това сме ние, които непоправимо и упорито им вярваме.

И ако че сме толкова малки, всепак кенефът, наречен Европа, не може да ни измие.

Ето, новата платформа и стратегия, която нашите би трябвало да я използват, при бъдещото кандидатстване в ЕС. Ще кажа само няколко от важните условия, които тази лайнария ги заслужава, за да бъде наш “стратегически план“. Имаме в
изобилие, не чини скъпо, народът най-вече я иска, консумира, произвежда, и което е най-важно, е в духа на мултикултурализма, на който хомогенната Европа толкова много залага.

Мултикултурна е, защото во нашата малка лайнарска държавичка, лайна серат, и Македонците (рекордьори, несъмнено), Албанците (техните лайна в света ги показват като дело и продукт на Македонските Славяни и нормално, за да си
прикрият умело следите, при всяка нужда със себе си носят по една “пелистерка“ ) па и Власите, чиито лайна, най-често са изразени в капитал, след това Сърбите (които не могат все още да схванат че сега ние и Сърбия, сме две различни, но в същината си все пак същите лайна), Турците (и техните предци, които неоправдано ги обвиняваме че лайната са ни ги внесли от Изток, па и пет века са ни ги бутали в устата, и по тоя начин предотвратили да влезем в крачка с Хигиената), Ромите (ако искате ядосвайте се, ако искате не, но Циганите в момента имат по-добър лайнарски стандарт, от 65 % някогашен държавотворен народ (Македонците)) и др. Да не забравя и някои от конституционните народи? Простете. Лапландци, Китайци или Кюрди, не участваха ли и те!? Значи, дефакто, лайното еднакво смърди, грозно изглежда, на който и било човек, без разлика на неговия пол, раса, нация и т.н.

Онова, което е пък най-важно, конструкцията на моята лайнария, позволява известни промени и корекции, които евентуално нашите изпълнители, биха коригирали или допълнили, с някои лица, или персони, които не ги споменах, а са най-заслужили, за лайнарската ситуация в която повече от хилядолетие се намираме.

И вие, мои читатели, подсетете ме. Ако може международната общност, зощо и ние, лайнарите, да не можеме да съставиме един лайнарски черен списък на който ще ги наредеме един до друг, всички заслужили лайнари. Или пък защо черен? Може да се вика кафяв. Да бъдеме, ние лайнарите, по-оригинални. Да създадеме ЛАЙНАРСКИ КАФЯВ СПИСЪК.

Все пак, ако често имате възможност преди да пуснете водата в тоалетната чиния, сигурно сте забелязали, че нито едно ново лайно, което изсерете, не прилича на предходното.

Всяко лайно е уникално.

Във връзка с кандидатстването, бъдете разумни и трезвени. Тука не става дума за сране на лайна, ами за обикновена малка (незначителна за нас, обикновените лайнари) краткотрайна ПРЪДНЯ.

Моля ви, драги мои потенциални лайнарски последователи, правете разлика!

Различавайте какво е лайно, и какво е пърдеж. Какво са посерковци, и какво са пръдльовци.

Посерковците са храбри, докато пръдльовците са кукувици, и преди всичко БЛЪФЬОРИ.

Рядко техните пърдежи преминават в нещо сериозно, което би заприличало на лайно.

Нищо за жалост, не може да ме разубеди че не живея затворен и закопан в септична яма, каквато е нашата. Не само защото постояно нещо ми смърди на лайна, току и само лайна гледам около себе си.

Знаете ли, аз не съм лайнарски ксенофоб. Аз, както и най-голямата част от вас, нямам виза да пътувам и да посещавам други септични ями по света.

Голяма част от хората стават рано сутрин, и от момента, в който станат от кревата, се питат какво ще правят днес!? Не знаят какво ще правят. Не знаят коя им е целта, кой им е смисъла на съществуването, защо са сътворени, къде трябва да се насочат, какво трябва да предприемат, и как трябва в бъдеще да постъпват и реагират. Голяма част от хората, дори да търсят, не намират отговорите. Но без разлика от всичко, всички са единствени, когато се окажат седнали на тоалетната чиния.

Тогава за всички, ама баш за всички, важна им е само една работа - да не мислят за нищо, и да нищо не правят, освен да съберат сили, и по-бързо да се освободят от лайното в тяхното тяло.

И винаги актуалния Буковски, на едно място ще напише - Обожавам лайна! Само ей, колко е тежко да ги създавам“. Ние за щастие нямаме такива проблеми. Лайна имаме и за износ и да затрупаме цялата Планета.

Не знам кой точно, лайнар инак, преде некой друг ден ми каза, че Наполен можел едновремено, с пълна посветеност и внимание да прави много неща. Да чете, да води разговор, да рисува (да удря чекии!?) и т.н.

Аз, искрено не умея да правя повече работи едновременно, освен две. А това е докато върша голяма нужда, чета вестници, които също така са пълни с лайна.

Това е доказателство, че лайното никога нито се създава, нито се губи, току само
преминава от еден облик в друг!

Бидейки повече харча тоалетна (мека, понякога и ароматна, исклучително розова) хартия, отколкото да чета книги, съвсем очаквано е от мене да стана лайнар, а не писател.

Всичко е лайна, бе хора. Моята философия е лайна. Вие сте пълни с лайна. Вашия начин на живот, схващания, мения, идеи, па и музика, дрога, вярвания, не са нищо освен част от машинарията, която като гориво ги използва вашите свежо изсрани лайна.

Всичко е лайна. Запомнете, лайна е! Присъединете се. Хубаво е когато знаеш, че съществува и някой на който лайното му представлява най-големия успех в живота.

* Тази статия е белязана със знака за лайнарско качество.

Малка стихотворба за бъдещите пионери ЛАЙНАРИ.

Химн на Лайнарите

Song about the Layno

La La Layno, La La Layno, La La Layno
Everything around me is fucking layno
School is layno, Job is layno, Girls are layno
La La Layno, La La Layno, La La Layno

Branko is Layno, Ljubco is Layno, third way is layno
La La Layno, La La Layno, La La Layno

Drugs are layno, policemans are layno, the law is layno
La La Layno, La La Layno, La La Layno
Money are layno, condoms are layno, our cars are layno
La La Layno, La La Layno, La La Layno

Techno is layno, Europe is layno, Life is layno
Everything around me is fucking layno
La La Layno, La La Layno, La La Layno


П.С. Малка лайнарска парола, от чисто лайнарски пропаганден карактер
“Лайнари от всички страни, изсерете се!“

1 коментар:

Анонимен каза...

[url=http://www.pi7.ru/otnosheniya/1649-muzhchina-devstvennik-podgotovka-k-intimu.html ]Грядущий продовольственный кризис [/url]
При росте 164 см весила буквально каждый день 47 кг. Мне 31 год, последнее время замечтила, что стала немного поправляться...Незаметно...А в данный момент вешу 49,5 кг! Мне стали тесными мои возлюбленные платьица и костюмы! Хелп!!! Что за диету порекомендуете? Веду неактивный жизненный стиль: дом-машина-офис-машина-дом. Всю жизнь ела что хотела и когда желала - тортики, хлеб. Правда, обожаю овощи и фоукты, могу съедать килограммами..